fredag 9 maj 2008

Vänskapsbröd

På allmän begäran lämnar jag nu ut receptet till det bröd som serveras på SHC:s konvent. Lycka till i köket!


dag 1
1 dl rågkross
1 dl lingonsylt
1 dl vetekross
3 dl russin
1 dl linfrö
1 msk salt
1 dl vetekli
4 dl ljummet vatten

Allt blandas i en skål. Ska stå minst 5-6 timmar eller till nästa dag.

dag 2
5 dl kokande vatten
20 dl vetemjöl
2 pkt torrjäst

Häll 5 dl kokande vatten över blandningen .Tllsätt c:a 20 dl vetemjöl och 2 pkt torrjäst.(obs måste vara torrjäst)(Tilsätt ungefär 10 dl vetemjöl först, sedan torrjäst (som blandas med
mjölet) och därefter resterande mjöl. Degen behöver ej jäsa nu. Baka sedan ut till 4 runda bullar eller 2 stora runda bröd .Jäs till dubbel storlek. Ugn 250 grader 15-25 minuter beroende på hur stora bröd man bakar ut.

Inga kommentarer: