måndag 12 maj 2008

Stopp för anenaköpet

Luleå kommun har gått på en riktiga mina. En ny lag stoppar utförsäljningen av både Coop arena och gymnasiebyn i Luleå. Detta framkom under en presskonferens på måndagförmiiddags. Lagen som stoppar utfösäljningen börjar inte gälla förrän 2009, men kan anvädas retroaktivt från och med 1 maj i år. Lagen grundas på momsavdrag.
Rapporterar nsd.se ikväll. Presskonferens på måndagförmiiddags alltså...
Här följer en greatest hits av kommentarerna på repotaget:

Bra... Hoppas Luleå börjar ta en ordentlig hyra av Luleå Hockey också så att skattebetalarna slipper betala vuxna mäns lek på en isbana.
Med tanke på de orimliga fantasilöner dessa spelare har borde ju Luleå Hockey ha råd att finansiera sin egen verksamhet och betala marknadsmässiga hyror till kommunen.
>Bubbe

Luleå förtjänar inte ett lag bland eliten för en tråkigare skara medborgare utan hockeyhjärta och stolthet får man leta efter. till och med boden och skellefteåborna har ett större lulehjärta än va luleborna har vilket skämt.
>Lulehjärtat

Jag har mycket svårt att se varför LHF skulle vara så bra för Luleå kommun som många hävdar. Det är nog endast de fåtal som får det löjligt dyra årskortet betalt av sitt företag som tycker detta. Kommunen borde göra något vettigt för de miljonerna man har tänkt ge till en handfull hockeyspelare. Ge bidraget till Lokaltrafiken så det blir gratis att åka buss för ALLA i några ÅR istället. Bra för miljön och för att locka fler människor till Luleå.

Lule hockey betyder mycket för länet? Vad är det för snack, dom betyder ingenting. Vi som bor i Tornedalen har ingen nytta av ett hockeylag i Luleå. Luleåborna är som vanligt uppblåsta och tror att allting kretsar kring dom. Var finns ni och vilket stöd ger ni till oss på dom små orterna när företag eller sjukvård läggs ner här? Dessa saker drabbar en hel bygd, hockey är bara en sport. Det är en lekstuga som kostar skattebetalarna pengar.
Sune

När skall ni i Luleå börja fatta att Pedersen och hans gelikar i ledningen skiter i vanligt folk. Nu kommer man att finna ytterligare en genialisk lösning för Lule hockey. GE UPP. Gör som vi i Boden, blanda ihop ett gäng partier som sedan är beroende av att samarbeta för att överleva. Arenabygget är inget jäkla sosse- monument utan pengar satsade med pengar från privata initiativ.
Zig

Äntligen en positiv nyhet och äntligen så kan kommunen använda pengarna på ett vettigt sätt utan att sponsra en fallande förening som hör hemma i lingon serien. Fast det är troligt att dom styrande försöker och hitta ett annat sätt som säkert är ännu dyrare för att slösa bort komunala medel hur skall dom annars kunna ståta med monument över sig när dom en gång blir petade från sina poster.

För övrigt bör alla som uttalar meningen: "Vi hatar inte Micke Renberg, vi älskar Lule hockey" avrättas på plats.

Inga kommentarer: