fredag 31 oktober 2008

Dagens bootleg: Halloween-konserten

Dagens bootleg spelades in Halloweenkvällen för 44 år sedan och släpptes officiellt som the Bootleg series volume 6: Live 1964 först 2004. Innan det cirkulerade dåliga inspelningar av konserten som var känd som the Halloween concert. Men första gången vi fick höra spelningen med bra ljud var först 40 år senare. Konserten fångar Dylan i transitionen från "protestsångare" till en mera "stream-of-consciousness"/surrealististisk låtmakare. Den nya "stilen" representeras av tre låtar från då ännu inte inspelade albumet Bringing it all back home (1965), Mr Tambourine Man, It's Alright Ma (I'm only bleedin') och Gates of Eden. Dessa låtar är också de bäst framförda på konserten. Dylan är på relativt gott humör och meddelar bland annat att "Don't let that scare you. It's just Halloween. I have my Bob Dylan-mask on..."
Bästa låtar: It's Alright Ma (I'm only bleedin') och Mr Tambourine Man
Roligast: Efter han annonserar alright ma som nästa låt hörs glädjerop från publiken, Dylan skrattar med och säger ironiskt "yes it's a very funny song"
Sämst(eller kanske roligast): När Bob är för stenad för att komma ihåg hur I Don't Believe You börjar och måste fråga publiken.
Sämst: Att Joan Baez sjunger duett på några låtar.
Bästa "gamla" låt: A Hard Rain's A-Gonna Fall

smakprov:

Nyheter!

Ricky Gervais har börjat jobba på en ny Extras special! Under tiden vi väntar, en gammal favorit:

tisdag 28 oktober 2008

Barcelona


Jag kan inte åka tillbaks, då blir jag kvar där för gott. /U. Lundell

måndag 27 oktober 2008

every1's talking about

have you not heard?


söndag 26 oktober 2008

SHC: politics II

jag tycker tvärtemot A att Palin är mycket vältalig och slug. Till exempel i när hon får denna fråga av Katie Couric. Om man inte kan nämna nån, nämn alla - så glömmer du ingen. Precis som David Brent.


SHC: politics



Som självutnämnd politisk kommentator för SHC slår jag ett slag för change i den amerikanska politiken. Fjärde november smäller det och borde världens starkaste politiska makt ha ovan förevisade otroligt ovältaliga vice-president? Kanske det roligaste videoklippet någonsin med politisk anknytning sedan det här:

Bonthai



Restaurangen thai thai som för en tid sedan exploderade har öppnat upp under ny flagg. De serverar nu endast festmåltiden tacos och säljer souvenirer allt med anknytning till husets före detta hyresgäst.

Kinesisk demokrati

Häromdagen spelade "Sveriges svar på Bob Dylan" på kulturhuset i Luleå.
NSDs Anna Holmberg var på plats och rapporterar bland annat följande:
Han levererar som det proffs han är och Winnerbäck kan slänga sig i väggen. Han kommer aldrig att bli en ny Ulf Lundell.
Lol! Synd om Winnerbäck, som förstås alltid velat BLI den NYA Ulf Lundell.
En fortsättning av recensioner av recensionerna visar att Kuriren trots Rolfs frånvaro lyckats bättre. Nina Svanberg skriver:
Ulf Lundell brinner upp och ned, han kommer igen och tillbaka. Det är väl kanske det som fascinerar, att han bär sina misslyckanden som stolta medaljer från krig. Som lyssnare lockar det, han verbaliserar det man själv inte vågat. Och kanske, nästa gång, vågar man lite mer. Man vill tillbaka in i hans värld av kompromisslöshet och nu jävlar tar vi E4:an söderut.

Återkommer med en konsertrecention efter konserthuset i GBG den 4 November.
Joggade hem från krogen igår, var några år sedan sist. Men ibland är det berättigat, det regnade horisontellt. Gårdagen innebar även årets största prestigeseger. För första gången besegrades både AB och Leif på ord-delen av högskoleprovet. Jag klockade in på 38 av 40, Leffe 35, AB 33. Felen: Oktav(!) och internalisera.
Resultatet av världens dyraste skivinspelning någonsin:
http://www.youtube.com/watch?v=TQQ5-8ctG4c
Tröska er igenom den om ni orkar... Är det ens en låt?
Tacka vet jag Metallica.
Tycker Death Magnetic växer för varje gång man lyssnar.

söndag 12 oktober 2008